Kus maakondades on praegu grippi kõige rohkem?

Gripihaigel tuleks jääda koju ja puhata.
Gripihaigel tuleks jääda koju ja puhata.Foto: Scanpix/ PantherMedia
Grippi haigestumine oli eelmisel nädalal kõrgeim Järvamaal, Lääne- ja Ida-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal, teatas terviseamet.

Alates detsembrist suri vaatamata kõikidele rakendatud ravimimeetmetele gripi tõttu kaheksa inimest vanuses 35–81 eluaastat. Kõik kuulusid riskirühmadesse – kahel lahkunul oli raske krooniline haigus, kuue inimese puhul oli mõjutajaks nii rasked kroonilised haigused kui kõrge vanus. Andmed vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Kaks kolmeaastast vajasid intensiivravi

Alates detsembrist viibis seitsmes haiglas intensiivravil kokku 26 inimest vanuses 3–81 eluaastat, neist 14 olid vanemad kui 65 eluaastat. Kümme intensiivravi vajanut olid vanuses 20-64, samuti vajasid intensiivravi kaks kolmeaastast last. Kolme inimese kohta puudusid kaasuvate haiguste kohta andmed, kuid kaks neist, lapsed vanuses 3 a. kuulusid riskirühmasse vanuse tõttu. Ülejäänud intensiivravisse sattunutest kuulusid riskirühmadesse nii vanuse kui ka kaasuvate haiguste tõttu. Andmed intensiivravi vajanute vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

 

 

 

 

Haiglaravi vajanud juba üle 500 inimese

E-Tervise täpsustanute andmetel on hooaja algusest gripi tõttu haiglaravi vajanud 558 patsienti, kellest 34,1 protsenti moodustasid kuni 4aastased ja 20,8 protsenti kuni 9aastased lapsed.

6,1% haiglaravi vajanutest olid vanuserühmas 15-19 eluaastat.

Tööealiste vanuserühmas(vanus 20-64) on siiani haiglaravi vajanud 84 inimest, mis osakaaluna moodustab 15,1 protsenti. Vanemaealiste osakaal haiglaravi seas ulatub 24 protsendini.

Haiglaravi vajanute hulgas jätkab tõusu vanemaealiste ja  täiskasvanute patsientide osakaal.

Raskekujuliste gripijuhtude ülevaade põhineb Tartu ülikooli kliinikumi, Ida-Tallinna keskhaigla,  Lääne-Tallinna keskhaigla, Tallinna lastehaigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla ning Narva ja Viljandi haiglate poolt edastatud andmetel.

 

Äripäev
31. January 2019, 11:15

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi