Vaktsineerimise vajalikkuses kahelnud ühing sulges uksed

Vaktsineerimise vajalikkuses kahelnud ühing sulges uksed.
Vaktsineerimise vajalikkuses kahelnud ühing sulges uksed.Foto: Scanpix/PantherMedia
Eesti Patsientide Esindusühing, mida juhtis Pille Ilves, kaotas riigi rahastuse ja lõpetas tegevuse.

ETV saate "Pealtnägija" avastas sel hooajal eetris olnud loos, et vaktsiiniskeptikute üks eeskõneleja oli Eesti Patsientide Esindusühingu juht Pille Ilves, keda seni peeti pigem peavoolumeditsiini esindajaks, kirjutab err.ee.

"Täna ma võin kindlalt öelda seda, et see, kes ütleb, et vaktsiinid on 100 protsenti turvalised, 100 protsenti vajalikud, 100 protsenti ohutud, ta valetab," sõnas Ilves saates.

Ilves saatis veel pärast saadet sotsiaalministrile pika ja põhjaliku kirja, kus soovitas HPV-vaktsiini riiklikust immuniseerimiskavast välja võtta. See omakorda ärritas arste, kelle sõnul toetub Ilvese teooria ebapädevatel allikatel.

Kas oma vaadete või selle tõttu, et patsientide õiguste eest võitlevaid organisatsioone on Eestis lihtsalt liiga palju, sotsiaalministeerium enam Ilvese juhitud organisatsiooni ei rahasta ja Patsientide Esindusühing pani uksed kinni.

Äripäev
01. June 2018, 14:15

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi