Gripp on võtnud juba 74 inimese elu

Vanem naine haiglas.
Vanem naine haiglas.Foto:
Tänavune taanduv gripihooaeg on kustutanud 74 inimese eluküünla, mis on võrreldes näiteks eelmise aasta 48 liiklussurmaga varsti kaks korda rohkem.

Kahe nädalaga on lisandunud paarkümmend surmajuhtumit.

Terviseameti pressiteate järgi on gripist tingitud tüsistuste tõttu on sel hooajal lahkunud 74 inimest. Gripp taandub, kuid levik on endiselt lai. Lahkunud on eakad, pisikese lapsi tänavu surmajuhtumite seas ei ole. Lahkunute mediaan vanus on 79 eluaastat. Haiglaravi kestvus oli neil inimestel keskmiselt 7,2 päeva, üks suri kohe esimesel päeval ja üks oli enne haiglas ühe kuu ja ühe nädala, siis ikkagi suri.

Aasta tagasi suri grippi pisut üle 40 inimese.

14. nädalal (2-8.04.2018) pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 5258 haigestunut, neist ligi 44 protsenti olid lapsed. Kui haigestunute üldarv vähenes vaid kolme protsendi võrra, siis grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine  vähenes nende hulgas vastavalt 18 ja 15 protsenti.

Terviseameti gripispetsialisti Olga Sadikova sõnul oli eelmine nädal selle aasta esimene, mille jooksul ei täheldatud haigestumuse kasvu üheski vanusrühmas. „Grippi haigestumuse intensiivsust saab nüüd hinnata madalaks, kuid levikut endiselt laialdaseks,“ ütles Sadikova.

Hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1560 inimest, neist 173 on lisandunud viimase kolme nädala jooksul.

 

Äripäev
11. April 2018, 17:01

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi