RAADIO: mis seis on meil gripiga ja mis nakkusi veel karta?

Terviseuudiste raadiosaates olid külas dr Olga Sadikova (vasakul) ja dr Pille Märtin.
Terviseuudiste raadiosaates olid külas dr Olga Sadikova (vasakul) ja dr Pille Märtin.Foto: Meditsiiniuudised/Karin Tamm
Terviseuudiste veebruari raadiosaate külalised rääkisid nakkushaigustest: mis on viimane seis grippi haigestumisega, mis nakkushaigusi meil veel sel hooajal liikumas on ja mis nakkushaigusi eestlased üldse on põdemas.

Saate külalisteks olid BENU proviisor Lauri Baar, terviseameti gripispetsialist Olga Sadikova ja Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkusarst Pille Märtin.

Olga Sadikova sõnul on hetkel käsil grippi haigestumise kõrgaeg, ja ehkki tänavu on vaktsineeritud varasemast rohkem, siis oleme ikkagi selles osas punase laterna osas, nagu ka grippi surnud inimeste suhtaarvu osas.

Proviisor Lauri Baari sõnul on ta täheldanud tänavusel hooajal ka varasemast rohkem köhaga kulgevaid viirushaigusi. 

Pille Märtini sõnul toovad eestlased reisidelt kaasa ka eksootilisi nakkushaigusi, millest osade vastu, nagu malaaria, ei saa eelnevalt vaktsineerida. Ta kinnitas, et Eesti arstid saavad kenasti siiski nende haiguste diagnoosimise ja ravimisega hakkama, kui vähegi ravi olemas. Kuid millised nakkushaigused vaevasid meie esivanemaid 100 aastat tagasi, saab kuulata raadiosaatest . Saade kestab kokku umbes 45 minutit.

 

 

Äripäev
22. February 2018, 14:05

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi