LTKH hooldusravikliiniku juhid vahistati

Õismäel asuva hooldushaigla avamine 2012. Vasakult: LTKH juht Imbi Moks, toonane abilinnapea Merike Martinson, hooldushaigla õendusjuht Mare Leppik ja  peaarst Mark Levin.
Õismäel asuva hooldushaigla avamine 2012. Vasakult: LTKH juht Imbi Moks, toonane abilinnapea Merike Martinson, hooldushaigla õendusjuht Mare Leppik ja peaarst Mark Levin.Foto: ÄP: Andras Kralla
Teisipäeval, 20. veebruaril peeti hooldusravikliiniku töötajad Mark Levin ja Mare Leppik keskkriminaalpolitsei poolt kinni, kuna neid kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises patsientide lähedastelt.

 

"Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt maksid hooldusravi teenust vajavate patsientide lähedased juhatajale või õendusjuhile selle eest, et nende lähedane saaks haigekassa tasustatud hooldusravile väljaspool järjekorda, eelisjärjekorras või ka selle eest, et hooldatav saaks teenust ettenähtust pikema perioodi vältel.

Keskriminaalpolitsei ja prokuratuur kinnitasid ERRile, et kõnealuseid juhtumeid on vähemalt veerandsada, mistõttu on põhjust alkäemaksu andmises omakorda kahtlustada enam kui 20 inimest.

Lääne-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliiniku juhataja Mark Levin ja õendusjuht Mare Leppik kirjutasid teisipäeval, 20. veebruaril töölt lahkumise avalduse.

Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimehe Imbi Moksi sõnul on korruptsioonikuritegevus Lääne-Tallinna Keskhaiglas täiesti vastuvõetamatu. „Juhtum on väga kahetsusväärne, korruptsioonikahtlusel ei tohi olla haiglas kohta. Ootame, et uurimisorganid selgitaksid välja tõe ning teeme politseiga igakülgset koostööd, et aidata kaasa juhtumi kiirele lahendamisele,“ ütles Moks.

Haigla juhi sõnul on korruptsiooniriskide teadvustamine ja maandamine muutunud LTKHis viimastel aastatel väga oluliseks. Töötajate seas on läbi viidud korruptsiooni- ja huvide konflikti teemalisi koolitusi, samuti on täiendatud haiglasiseseid juhendeid ja kordasid.

Kuni hooldusravikliiniku juhataja ja õendusjuhi kohusetäitjate määramiseni korraldavad kliiniku tööd Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks ning õendusjuht Aivi Kabur.

Äripäev
21. February 2018, 08:24

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi