Terviseandmete sulgemine ohustab eelkõige patsienti ennast

Meditsiiniuudiste küsimusele, kas siis, kui inimene on digiloo võõrastele sulgenud, ei ole ka digisaatekiri kellelegi nähtav, vastas sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Eva Lehtla.

Patsiendil on võimalus sulgeda oma andmeid digiloos kas dokumentide kaupa või terve digilugu. Sellisel juhul ei ole nähtav ka saatekiri. Kui patsient on otsustanud tõesti sulgeda kogu digiloo, siis hoiatab tervise infosüsteem teda, mida see otsus talle tähendab.

Isik seab terviseandmete sulgemisega ohtu kvaliteetse tervishoiuteenuse osutamise ja võtab endale kahjulike tagajärgede realiseerumise riski. See tähendab, et tervishoiuteenuse kvaliteet võib kannatada, kuna arst ei näe terviseandmeid (allergiaid, kroonilisi ja varem põetud haiguseid, uuringute tulemusi, kasutatavaid ravimeid jms). Tervise infosüsteemi statistika näitab siiski, et seda võimalust kasutatakse täna õnneks üliharva.

Äripäev
15. February 2018, 12:27

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi