Proteesihüvitist saab sellest aastast haigekassa partnerite juures

Proteeside hüvitis on kolmeks aastaks 260 eurot.
Proteeside hüvitis on kolmeks aastaks 260 eurot.Foto: Scanpix/PantherMedia
Alates 2018. aastast saab hammaste proteeside hüvitist kasutada ainult nende proteesitegijate juures, kes on sõlminud haigekassaga vastava lepingu.

Proteesidega seotud aega kinni pannes tasub arstilt kindlasti üle küsida, kas tal on haigekassaga leping või kas ta plaanib sõlmida lepingu, mis annab õiguse proteeside eest hüvitist saada. Hüvitist pakkuvad hambaarstid leiab haigekassa kodulehe kaardirakenduselt.

Hüvitise kasutamine on sel aastal inimeste jaoks mugavam, kuna soodustuse summa arvestatakse alati kohe maha hambaarsti juures maksmise hetkel. Enam ei saa tagantjärele haigekassale avaldust esitada, sest kogu arveldus toimub otse proteesitegija ja haigekassa vahel.

Proteeside hüvitis on kolmeks aastaks 260 eurot.

"Ükski kehtiv hüvitise summa või jääk ei lähe inimese jaoks kaduma. Näiteks kui inimesel on 2017. aasta lõpus proteeside jaoks kehtiv hüvitise jääk näiteks 120 eurot, saab ta seda alates 2018. aasta algusest ikka kasutada, lihtsalt haigekassa lepingupartnerite juures," sõnas haigekassa esmatasandi talituse juht Külli Friedemann.

Hüvitise summat ja jääki saab kontrollida riigiportaalist www.eesti.ee "Hambaravi- ja proteesiteenuste info" kaudu või saates allkirjastatud küsimuse haigekassasse postiga, meilitsi või klienditeenindustes.

Äripäev
05. February 2018, 14:27

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi