Olümpiale sõitja tervisemeelespea

Pyeongchangi taliolümpia tervitusreklaam.
Pyeongchangi taliolümpia tervitusreklaam.Foto: Scanpix
Terviseamet on pannud neile, kes sõidavad Lõuna-Koreasse taliolümpiat vaatama, kokku väikse meelespea, et tervis ikka vastu peaks.

2018. aasta taliolümpiamängud toimuvad 9.–25. veebruarini ja paraolümpiamängud 9.-18. märtsini Lõuna-Koreas Pyeongchangis.

Terviseamet soovitab taliolümpiamängudele sõitvatel inimestel arvestada, et massüritustel osalemisel on suurem oht nakatuda erinevatesse soolenakkustesse, sh salmonelloosi, šigelloosi ja noro- ja rotaviirusnakkustesse, A- viirushepatiiti.

Reisijad peaksid enne reisi kontrollima ja mõtlema, kas nad on lisaks vaktsineerimiskava vaktsineerimistele vaktsineeritud ka A-viirushepatiidi ja gripi vastu. Kõiki vaktsineerimisi viib läbi sinu perearst või vaktsineerimiskabinetid haiglate juures. Tasuta vaktsineerimist pakutakse täiskasvanutele difteeria ja teetanuse vastu. Nimetatud haiguste vastu tuleks kaitset uuendada iga kümne aasta möödumise järel.

Vaata lisaks Vaktsineerimissoovitused riikide kaupa

Äripäev
01. February 2018, 11:39

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi