Kas perearst või EMO?

Kergemate tervisehädadega saab perearsti juures kiiremat abi. EMO tuleks eelistada eluohtlikus seisundis.

Ootamatult tekkiva tervisehäire puhul tekib igaühel küsimus, kust saada kiiresti abi. Vajalikku esmast abi osutab ka perearst või pereõde. Haiglate erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) pakutakse vältimatut abi, s.o meditsiiniabi, mille osutamise edasilükkamine või osutamata jätmine võib põhjustada abivajaja surma või püsiva tervisekahjustuse.

Võrreldes EMOga, kus isepöördujate keskmine ooteaeg ületab nelja tundi, saab visiidi aega perearsti ja pereõe juurde planeerida. Samuti on võimalik saada visiidi ajal perearstikeskuses rohkem teavet oma haiguse olemuse ning profülaktika kohta. EMOs on fookuses raskes seisundis patsiendi kiirdiagnostika ja ravi alustamine.

Selleks, et säästa nii oma aega kui ka tervishoiuasutuse ressurssi, tuleks valida sobivaim variant. Vaata Eesti Perearstide Seltsi koostatud infolehelt, millisesse tervishoiuasutusse oma probleemiga pöörduda.

Äripäev
22. November 2017, 10:55

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi