Lõviosa gripivaktsiinist on kohal

Sel gripihooajal Eestisse planeeritud ca 65 000 doosist kahest erinevast vaktsiinist on kohal umbes 82% ja sel nädalal on natuke lisa tulemas.

Ravimiameti tegevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor Klara Saar ütles, et käesoleval gripihooajal on Eestisse toodud juba üle 53 000 gripivaktsiini annuse, sh 16 093 annust kolmevalentset Influvaci ja 37 000 annust neljavalentset VaxigripTetrat.

"Sel nädalal saabub müügiloa hoidja väitel Eestisse täiendav partii 7200 annust VaxigripTetrat," lisas Saar. "See, milliste koguste kaupa vaktsiine Eestisse tuuakse, sõltub ravimi tootjast ning hulgimüüjast."

Ta lisas, et statistikat selle kohta, kui palju vaktsiini on juba ära kasutatud, tal ei ole, kuna see statistika muutub pidevalt. 

Äripäev
24. October 2017, 10:30

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi