Piima 5 kasulikku omadust rasedale

Piima tuleks juua pool liitrit kuni liiter päevas.
Piima tuleks juua pool liitrit kuni liiter päevas.Foto: Reepik
ITK perekooli juhi kinnitusel on piimal raseda jaoks vähemalt viis kasulikku omadust.

Ida-Tallinna Keskhaigla perekool juht Diana Leht sõnas, et tervislik ja läbimõeldud toidusedel on lapseootuse ajal väga oluline, et nii tulevane ema kui ka emaüsas arenev organism saaksid varustatud vajaliku toiduenergia, vitamiinide ja mineraalainetega.

Tähtis on toituda mitmekesiselt ja jälgida, et menüüs oleksid esindatud kõik toidugrupid. Näiteks valge kullana tuntud piim ja sellest valminud piimatooted on tema sõnul rikkalikud kaltsiumi ja täisväärtuslike valkude poolest.

Piimatoodete valikul tasub Lehti kinnitusel jälgida toodete suhkrusisaldust ja valida suhkruta või vähese suhkrusisaldusega tooted, mida ise marjade või puuviljadega maitsestada. Soovituslik on eelistada ennekõike maitsestamata ja hapendatud piimatooteid (näiteks jogurt, hapupiim, kodujuust).

 

Äripäev
16. August 2017, 09:24

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi