Arvamusfestivalil räägitakse patsiendi rollist

Eesti Patsientide Liit osaleb tänavu Arvamusfestivalil kahel diskussioonil patsiendi võimalustest meditsiinis n-ö ellu jääda ja arstiga suhtlemisest.

Järgneb nende teadaanne:

Meie korraldatud arutelu Tervisealal on kavas laupäeval, 12. augustil kell 17. Samuti oleme kohal ja ütleme sõna sekka reedel, 11. augustil, kui Avastuste alal tuleb kell 12 jutuks unistus patsiendikesksest Eestist.

KUIDAS PATSIENT TERVISHOIUSÜSTEEMIS ELLU JÄÄKS?
Laupäeval, 12. augustil kell 17.00-18.30 Tervise alal

Moderaator: Kadri Tammepuu, Eesti Patsientide Liidu tegevjuht

Ootame kuulama kõiki, kes tunnevad huvi nii oma tervise kui ka tervishoiupoliitika vastu laiemalt.  Räägime patsiendi võimalusest tervishoiusüsteemis ravivea tõttu tekkinud tervisekahju puhul hüvitist saada. Samuti saavad kõik arutelu kuulajad võtta osa grupitöödest, kus püüame üheskoos sagedasematele probleemidele lahendusi pakkuda – mida ikkagi teha, kui perearst ei sobi? Või kuidas reageerida, kui laps teatab, et teda vaktsineeriti, kuid vanem sellest midagi ei teadnud? Otsime lahendusi ja mõtleme kaasa!

Arutlejad:
Janus Paurman, Teder advokaadibüroo jurist
Ants Nõmper, Ellex Raidla juhtivpartner, meditsiiniõiguse spetsialist
Argo Argel, PZU vastutuskindlustuse riskijuht

HELESININE UNISTUS PATSIENDIKESKSEST EESTIST

Reedel, 11. augustil kell 12.00-13.30 Avastuste Alal

Moderaator: Margit Sutrop, Eetikakeskuse juhataja,  TÜ humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan

Meil kõigil on oma ettekujutus sellest, millist suhtlemist me ootame kui siseneme raviasutusse. Arsti ja patsiendi suhtluse ning suhete teemalisel arutelul avastame koos vastuseid küsimustele: kuidas suurendada arsti ja patsiendi suhtlemisel teineteise mõistmist? Kuidas teha nii, et noor arst saaks väljaõppe käigus ise pöörata enam tähelepanu arsti-patsiendi suhete ja suhtlemise teemale? Mida saavad õed teha patsiendikesksema lähenemise heaks? Millised on patsiendi ootused koostööle erinevate tervishoiutöötajatega?

Arutlejad:
dr Ruth Kalda, peremeditsiini professor ja perearst
Kadri Tammepuu, Eesti Patsientide Liidu tegevjuht
Mihkel Viru, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts
Anneli Kannus, Eesti Õdede Liidu president

 

Äripäev
08. August 2017, 09:54

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi