Batuudiõnnetused lastega ei vaibu

Vaatamata pidevale teavitustööle ja vihmasele suvele satub Tallinna Lastehaigla EMOsse iga nädal mõni batuudiõnnetuse ohver.

"Neid tuleb ette igal nädalal – ja batuudilt kukkumiste tüüpilisemad vigastused on käe- ja jalauluumurrud, tõsisemal juhul võivad need vajada operatsiooni," rääkis lastehaigla suhtekorraldusjuht Tiina Eier.

Ta jätkas, et suviste traumapunkti pöördumiste hulk on seotud ilmadega – mida ilusamad on ilmad, seda enam on ka laste traumasid. "Loomulikult saavad lapsed batuutidel viga ka vihmase ilmaga, kuid enam leiavad need aset päikeselistel päevadel," märkis Eier.

Ehkki tänavune suvi on märg ja jahedavõitu, siis laias laastus ei saa tema sõnul kahjuks öelda, et varasemate aastatega võrreldes batuudiõnnetused langustrendi näitaks.

Sünnipäeva puhul on vanematel kombeks saata lapsed ka mõnda batuudikeskusesse, kust siis arsti juurde tullakse, aga piisab täiesti ka koduaia batuudist, isegi juhul, kui batuudi ümbrus on võrega turvatud.

Kõige tüüpilisem batuudiõnnetus on selline, et mitu last hüppavad batuudil läbisegi, üks neist ei näe teist, ja kellelgi neist läheb ikka maandumine valesti - üks lastest põrkub nt vastu batuudivõret nii õnnetult, et küünarliiges saab viga.

Üks viimaseid batuudiõnnetusi, mida ortopeed dr Kritt välja tuua suutis, oli Eieri sõnul nädalavahetusel, kui üks poisike oli Tallinnas Happy Fly batuudikeskuses jalgupidi kahe batuudi vahele maandunud.

Temal vajas tohterdamist hüppeliiges.

Äripäev
17. July 2017, 14:24

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi