Kõhugripp või toidumürgistus?

Kuidas teha vahet kõhugripil ja toidumürgistusel ning millal peaks arsti poole pöörduma.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul pole toidumürgistusel ja nn kõhugripil võimalik vahet teha muul viisil kui laboratoorse uuringuga. Soolenakkusi, millega kaasneb oksendamine, kõhulahtisus, halb enesetunne on erinevaid. Osa soolenakkustest mööduvad suhteliselt kiirelt, näiteks kuni 48 tunniga, mõned põhjustavad aga probleeme pikemalt.

Millal pöörduda arsti poole?
Arsti poole peaks pöörduma siis, kui haigestunu on kaotanud oksendamise ja tugeva kõhulahtisuse tõttu palju vedelikku ning tema enesetunne on väga halb. Siis tuleks esimesel võimalusel arsti juurde minna, et selgitada välja haigustekitaja.

Äripäev
16. May 2017, 11:20

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi