Tallinna valveapteegid on avatud ka saabuvate pühade ajal

Vikerlase valveapteek.
Vikerlase valveapteek.Foto:
Tallinnas asuvad kaks linna valveapteeki on saabuvatel jõulupühadel ja aastavahetusel avatud ööpäev läbi. Tallinna valveapteegid asuvad kesklinnas aadressil Tõnismägi 5 ja Lasnamäel aadressil Vikerlase 19.

Südameapteegi peaproviisor Triinu Entsik-Grünbergi sõnul jätkavad valveapteegid töötamist vaatamata pühadele ööpäev läbi. „Abivajajad saavad apteegist soovitud ravimid alati kätte,“ ütles peaproviisor. „Kindlasti soovitan üle kontrollida, kas krooniliste haiguste vastaste ravimite varu või sellekohane retsept on inimestel olemas, et pühade ajal valveapteegist medikamendid vajadusel soetada,“ lisas Triinu Entsik-Grünberg. 

Peaproviisor märkis, et viimaste aastaste statistika on näidanud pühade aegset valveapteekide külastatavuse tõusu. „Esimesel jõulupühal ja aasta esimesel päeval on enamasti kõik apteegid suletud. Ka teisel jõulupühal ehk 26.detsembril on kaubanduskeskustest väljapool asuvad apteegid pühade tõttu suletud ja abivajajad saavad ravimid valveapteekidest,“ lausus Entsik-Grünberg.  

Südameapteegi peaproviisori sõnul soovitakse nii jõulude kui aastavahetuse ööl tavapärasest enam seedimist soodustavaid ja kõrvetiste vastaseid preparaate. „Samuti ostetakse rohkem „pohmelli“ leevendavaid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid ja antibiootikume,“ loetles Südameapteegi peaproviisor ravimeid, mille tarbimine pühade ajal reeglina tõuseb. 

Lisainfot Südameapteekide lahtiolekuaegade kohta jaanipäeva eel ja ajal leiab Südameapteegi koduleheküljelt www.südameapteek.ee

Südameapteek on kiiresti arenev apteegikett, mis ühendab 74 apteeki üle Eesti ja annab tööd 340 töötajale. Südameapteegil on kümme nõustamisteenust osutavat apteeki. Südameapteegi ketti kuuluvad Tallinnas ainsad valveapteegi teenust osutavad kaks apteeki – Vikerlase ja Tõnismäe Südameapteek.

Äripäev
22. December 2016, 11:16

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi