Igatalvine tüütus noroviirus tuleb taas

Gripi kõrval liiguvad ringi ka teised kurnavad tõved, nagu rotaviirus. See paneb oksendama ja saadab raskematel juhtudel ka haiglasse.

Kõhulahtisus, oksendamine, väsimus, külmavärinad, palavik on need sümptomid, mille abil rotaviiruse kergesti ära tunneb, kirjutas kirjutas Postimees Tervis.

"Tänu sellele, et 2014. aasta 1. juulist lisati riiklikku immuniseerimiskavasse väikelaste vaktsineerimine rotaviirusnakkuse vastu, on rotaviirusse haigestumine vähenenud," rääkis terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri. 

Rotaviirus on väga nakkav, levib haige väljaheidetega saastunud käte vahendusel. Selline väljaheide võib olla nakkav kuni kaks nädalat.

Pärast vaktsineerimise alustamist on vähenenud haigestunute arv alla üheaastaste seas 73 protsenti, alla viieaastaste puhul ligi 40 protsenti ja kõikides vanuserühmades kolmandiku võrra. Haiglasse viidud imikute arv vähenes kaks-kolmandikku, alla viie-aastastel ligi kolmandiku ja kõigis vanuserühmades ligi neljandiku võrra. Ravikulud vähenesid alla üheaastastel ligi 68 protsenti, alla viieaastastel – ligi 29 protsenti ja kõikides vanuserühmades pea neljandiku võrra.

Äripäev
15. December 2016, 11:46

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi