Kas 30eurosest hambaravi hüvitisest on ikka kasu?

Hambaarstide liidu juht Marek Vink.
Hambaarstide liidu juht Marek Vink.Foto: ÄP: Veiko Tõkman
Riigikogus pandi pidur peale 30eurosele hambaravihüvitusele. Uurisime asja kohta patsientide ja hambaarstide liidu juhtidelt.

Eesti Patsientide Liidu tegevjuht Kadri Tammepuu 30eurose hüvitisest väga midagi ei looda, küll aga suurenevad ka mõned teised senised hambaravihüvitised, mille mõju on ilmsem.

Ta sõnas, ethambaravihüvitiste osas teeb head meelt see, et rasedad ja imikute emad hakkavad saama suuremat toetust, mis kahe aasta jooksul kokku võimaldab hüvitise abil hambaid parandada 170 euro eest. Ka pensionäride ja puuetega inimeste hüvitis kerkib 85 euroni aastas. "Selle summaga saab juba midagi ette võtta," tõdes ta. "Mis puudutab täiskasvanute hüvitise määra, siis seda tajuvad reaalse abina eelkõige need, kel iga euro arvel, olgu siis tudengid või madala sissetulekuga inimesed."

Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink lisas, et hambaarstid toetavad täiskasvanute hambaravihüvitise taastamist. Ta leidis, et selle kehtestamise viis ei muuda hambaraviteenust kättesaadavamaks. "Probleem on selles, et mitterahalist hambaravihüvitist saaks patsient ainult hambaarsti juures, kes on selleks haigekassaga sõlminud teenuse osutamise lepingu reaalsetele kuludele mittevastavate piirhindadega," selgitas ta. Hambaarstide liit prognoosib, et sellise lepingu soovijaid on nii vähe, et hüvitist soovivatele täiskasvanutele pole teenus tänapäevasesse tehnoloogiasse investeerinud kvaliteetset ravi osutava hambaarsti juures kättesaadav.

Äripäev
25. November 2016, 10:36

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi