Juhtub: Läti ema jutt lapse enteroviirusest krutiti paanikaks

Terviseamet kirjutab oma Facebooki seinal, et jutt Lätis ja juba ka Eestis levivast "hirmutavast" Coxsackie viirusest on ülespuhutud paanika.

Pole vist enam meediaväljaannet, mis poleks kirjutanud ja inimest, kes poleks lugenud ridagi "hirmutavast" Coxsackie viirusest, mis pidavat levima meie lõunanaabrite juures ja on nüüd juba otsaga vallutanud või vallutamas Eestimaad, kirjutab terviseamet.

"Võtsime oma Läti kolleegidega ühendust ja küsisime, mis neil toimub. Selgus, et midagi ei toimu. Kui nüüd just välja arvata, et ühe lasteaia ühes rühmas oli olnud väike puhang ehk rohkem kui kaks lööbega last. Arsti juurde on pöördutud, ühtegi analüüsi pole võetud, arst arvas, et Coxsackie. Ühe lapse ema kirjutas sotsiaalmeediasse, kirjutise korjas üles kohalik kanal ja edasist oleme me viimastel päevadel juba kõik kas servapidi kuulnud või kolelugusid peaaegu oma silmaga näinud.
Terviseametile Eestis pole viimasel ajal haigestunutest teada andnud ükski tohter, nakkuskliinikusse ravile pole jõudnud ühtegi abivajajat, meie laboris on suudetud tabada üks Coxsakcie ja see on kõik.
Viirus ise on olemas, kuulub enteroviiruste hulka, ja aegajalt on neid, kes selle viirusega ka pihta saavad e haigestuvad. Hügieenireeglitest kinnipidamine on parim meetod haiguse ennetamiseks."

Loe ka enteroviirusest siit.

Äripäev
19. October 2016, 17:58

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi