Arst sai süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatusest

Viru ringkonnaprokuratuur saatis sel nädalal kriminaalsüüdistusega kohtu alla arsti, kes süüdistuse järgi põhjustas patsiendile väära diagnoosi panemisega tema surma.
Viru ringkonnaprokuratuur saatis sel nädalal kriminaalsüüdistusega kohtu alla arsti, kes süüdistuse järgi põhjustas patsiendile väära diagnoosi panemisega tema surma.Foto: Pixabay
Viru ringkonnaprokuratuur saatis sel nädalal kriminaalsüüdistusega kohtu alla arsti, kes süüdistuse järgi põhjustas patsiendile väära diagnoosi panemisega tema surma.

Süüdistuse kohaselt viibis Kohtla-Järve haiglas töötanud 39aastane Igor 2012. aasta 24. novembril arstina tööl, kui kiirabi tõi tema juurde raskes seisundis 42aastase mehe, vahendas ERRi uudisteportaal.

Igor eksis mehele diagnoosi panekuga ja ei hospitaliseerinud teda, et jälgida mehe tervislikku seisundit. Vastupidi, arst lubas mehe kodusele ravile. See oli aga suur eksimus, sest tulenevalt terviserikkest suri mees järgmisel päeval.

Juhtunut uurima asunud korrakaitsjad jõudsid järeldusele, et arst on mehe surmas süüdi ning Viru ringkonnaprokuratuur esitas talle süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatusest. Teisipäeval astus mees Kohtla-Järvel kohtu ette, kus ta end süüdi ei tunnitanud. Kohus käivitas süüasja kohtliku uurimise tõendide läbivaatamisega.

Karistusseadustik näeb ettevaatamatusest surma põhjustamise eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Päevalehe andmetel ei suutnud arst Igor Gorjatšov tuvastada sooleverejooksu ja saatis patsiendi kodusele ravile. Kohtus vaieldakse, kas patsient suri eksliku diagnoosi tõttu või võinuks ta surra ka õige diagnoosi korral.

Äripäev
05. October 2016, 15:59

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi