Kõige enam joovad piima 10-11aastased lapsed

Piimakampaanias osalev lõbus värviline lehmaskulptuur.
Piimakampaanias osalev lõbus värviline lehmaskulptuur.Foto: Toiduliit
Toiduliit käivitas piimakampaania, mille eesmärk on tuletada lapsevanematele ja lastele meelde, et piim ja piimatooted on väga väärtuslikud toiduained. TNS EMORi uuringu alusel joovad piima 90% lastest.

2015. aasta lõpus läbiviidud uuring näitas, et 54% lastest joob piima iga päev, 27% praktiliselt ülepäeviti ning 9% vähemalt kord nädalas. Kõige aktiivsemalt joovad joogipiima 10-11-aastased lapsed, kellest tarbib piima igapäevaselt 59%.

Laste seas kõige ebapopulaarsem piimatoode on keefir, mille puhul ütlesid 47% uuringus osalenud lastest, et nad ei joo seda üldse. Sellest, miks lapsed regulaarselt piimatooteid tarbima peaksid, räägib täna kell 14.45 KUKU raadio saates „Terviseks“ ka Tallinna Lastehaigla endokrinoloogiateenistuse juhataja Ülle Einberg.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on rõõmustav näha, et piim ja piimatooted laste seas ülimalt populaarsed on. „Pole saladus, et piim ja piimatooted on kasvava lapse organismile äärmiselt vajalikud ja kasulikud. Uuring näitas, et väärtuslikud piimatooted on Eesti laste laual iga päev – kas siis joogipiima, kohupiimatoodete, juustu, jogurti või muude toodete näol,“ ütles Potisepp.

Piima järel jõuavad kõige sagedamini laste lauale kohupiim, kohukesed ja kohupiimakreemid. „83% lastest sööb kohupiimatooteid vähemalt kord nädalas, kusjuures pisut üle kolmandiku neist tarbib kohupiimatooteid ülepäeviti. Peaaegu sama populaarsed on laste seas ka juust ja jogurt, millest juustu tarbib iga päev, ülepäeviti või kord nädalas 81% lastest, jogurtit aga 80% lastest,“ rääkis Potisepp.

 

 

Äripäev
07. September 2016, 13:27

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi