Selgus Pokémon Go ootamatu mõju tervisele

Väidetavalt mõjub eelmisel nädalal välja tulnud Pokémon Go positiivselt vaimsete hädadega kimpus olevate inimeste tervisele, innustades neid õues liikuma.

Pokémon Go on saanud nii positiivset kui ka negatiivset tagasisidet, vahendab Postimees Fox News. Räägitud on nii sellest, et korraga on vabas õhus liikuma hakanud ka need inimesed, kes veedavad tavaliselt aega kodus arvuti taga kui ka mängu kurvematest tagajärgedest.

Peale kehalise aktiivsuse edendamise on sel mängul aga ka üks pisut üllatav mõju. Pokémon Go julgustab vaimse tervise probleemidega inimesi väljas liikuma, mis parandab nende tervist. Näiteks oli 18-aastasel ärevushäire ja depressiooni all kannataval Aril viimased kolm aastat suur hirm kodust lahkumise ees. Pokémon Go oli esimene asi, mis suutis teda hirme ületama panna. «Jalutasin tunde väljas ja märkasin korraga, et naudin seda,» rääkis Ari. Ta lisas, et tundis vajadust edasi liikuda iga kord, kui Pokémoni kätte sai.

Loe edasi algallikast.

Äripäev
20. July 2016, 10:38

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi