Koera keelel seitse rohtu...

Laialt levinud arvamuse kohaselt on koera suu inimese suust puhtam ning et koera keelega lakkumine teeb inimese tervisele vaid head. Milline on tegelikkus?

Cornelli Ülikooli Veterinaariateaduskonna doktor Leni K.Kaplanof räägib, et koera suu on täis baktereid ja seetõttu võib kokkupuude tema süljega põhjustada inimestele tõsiseid tõbesid, vahendas Õhtuleht väljaannets Business Insider.

Inimesed võivad koeralt saada zoonootilisi haiguseid, mis kõige lihtsamini lahti seletades on loomadelt inimestele üle kanduvad tõved. Näiteks võivad koera sülje kaudu inimesele kanduda seedetrakti haiguseid põhjustavad bakterid, teiste seas ka sellised levinud bakterid nagu e-coli ja salmonella.

Sestap ei tohiks oma tervise huvides lasta koeral oma nägu lakkuda ning iga kord pärast koera ja tema ilaga kokkupuutumist tuleks ka käsi pesta.

Äripäev
07. July 2016, 09:26

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi