Juuakse küll vähem, kuid sellesse surrakse samamoodi

Konjunktuuriinstituut avaldas värsked andmed, kust selgub, et alkoholi tarbimine on küll vähenenud, kuid tervise arengu instituudi andmetel püsib alkoholitarbimisest tingitud surmade arv vaatamata sellele samal tasemel.

„Meil on hea meel, et alkoholitarbimine on langenud, kuid olukord ei ole sellegipoolest hea, sest alkoholisurmad sama trendi ei järgi,“ ütles sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Katrin Karolin. „Me ei saa leppida olukorraga, kus 100 000 elaniku kohta sureb igal aastal alkoholi tagajärjel vähemalt 57 inimest.“

Konjunktuuriinstituudi hinnangul on alkoholitarbimise vähenemise põhjusteks ühiskonnas toimuv hoiakute muutus, osade elanike tervislikumad eluviisid, alkoholitarbimise sageduse ning müüdud toodete keskmise kanguse vähenemine. „Arvan, et hoiakute muutumisel on suur osa ka sügisel sotsiaalministeeriumi poolt algatatud seaduse muudatuste ettepanekutega kaasnenud debatil, millega rõhutasime alkoholitarbimise vähendamise olulisust ja vastavate meetmete kasutusele võtmist“, nentis Karolin.

Äripäev
23. May 2016, 14:39

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi