10 toitumistrendi, mis toovad tervise
23. aprill 2016 08:26

Emeriitprofessori eesmärk aastakonverentsil oli tutvustada kuulajatele 2016. aasta toiduvaldkonna trende., vahendas delfi.ee. Siin siis valik Raivo Voki trendidest:
- Supistamine ehk siis püreestamine või smuutide tegemine.
- Idandamine ehk seemntele lisandväärtuse andmine.
- Rohkem tooteid vähema suhkruga: tuleb aga vaadata, mida magusainena kasutatakse neis toitudes.
- Probiootikumide rünnak: uuringud on näidanud, et probiootikumid ei ole vaid kõhule head, vaid väga head ka ajutööle ja depressiooni vastu võitlemisel.
- Täispiim populariseerub: 5 aastaga on täispiima tarbimine kasvanud 5% (uuringud näitavad, et piimarasvad on kasulikud!).
- Kaunviljadele roheline tee - nii toidu kui põllukultuurina.
- Punapeet on au sees: näiteks spotlaste eritoidud, mis sisaldavad peedimahla.
- Rahustuvad suhted kolesterooliga.
- Trendikas on jääkideta toidutootmine ja toidukasutamine.
- Piim on uus spordijook.