Kolmveerand Eesti arstidest on naised

Täna võib lilli kinkida ja ilusat naistepäeva soovida 75,2% arstidele, sest täpselt sellisel hulgal on Eesti meditsiinisüsteemis naisarste. Samuti on ka enamus meditsiinijuhtidest naised.

Tervise Arengu Instituut (TAI) teeb iga-aastast statistikat muu hulgas ka arstide ja teiste meedikute soo järgi, millest ilmneb, et 2014. aastal oli naisarste 75,2%. Arvudes tähendab see, et Eestis on 3323 naisarsti, kellele täna on põhjust soovida head naistepäeva.

Eriti huvitav on see, et naised on haaranud enda kätte ka Eesti meditsiinis juhtimise. Meditsiiniasutuste juhtkonna seas on TAI statistika järgi naisi 79% ja arvuliselt 354 inimest. Mehi on juhtkonna seas 94 inimest.

On erialasid, kus naisarste on ootuspäraselt vähe, näiteks kardiovaskulaarkirurgidest on naisi 13,8% ja arvuliselt neli naist. Ortopeedide seas on naisi 32%, uroloogide seas 16%. Neurokirurgidest on naised 15,8%, neuroloogidest aga juba 84%.

On erialasid, mis on pea tervenisti naiste käes. Günekoloogidest ja endokrinoloogidest on naised 90%, perearstidest 92%, pediaatritest 96%.

Väga naiselik eriala on Eestis ka õe eriala, kus naisi on 98%. Siiski töötab õena ka 143 meest.

Äripäev
08. March 2016, 18:38

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi