Inspireeriv lugu Texasest: naine muutus lihamäest normaalseks

Mayra Rosales
Mayra RosalesFoto: Internet
USA Texase naine Mayra Rosales (35) kaalus 1000 naela (453 kg), kuid suutis sellest alla võtta 800 ja elab nüüd normaalset elu.

"Ma olin elus, kuid ei elanud," rääkis Houstoni resident Mayra Rosales elu kohta enne kaalulangust. Aastal 2008 oli Rosalesel vähe põhjust rõõmu tunda, sest teda kahtlustati oma 2aastase õepoja lämmatamises, kuigi tegelikult tegi seda tema õde, kui viskas juukseharja lapse pähe.
"Ma olin suremas.Ma olin loobunud elust," rääkis Rosales. Pärast seda, kui tema õde tunnistas mõrva üles ja mõisteti 15 aastaks vangi, otsustas Rosales, et on aeg muuta oma elu ja hoolitseda õelaste eest.

Tänu 11 erinevale operatsioonile, sealhulgas ka nahasiirdamise protseduuridele, on Rosales kaotanud 800 naela alates 2011. aastast ja jätkab kaalulangust. 35aastane naine ütles, et ta on muutnud ka oma suhtumist toitu. Enam ei ela ta selleks, et süüa, vaid vastupidi.

Rosales ütles, et ta võlgneb oma elustiili muutuse ja edusammud dr Younan Nowzaradanele, kes on TLC tõsielusarja "Minu 600naelane elu" täht ja aidanud kümneid rasvunud inimesi bariaatriliste lõikustega ja nahasiirdamistega.

"Ma arvan, Mayra on väga motiveeritud," ütles Nowzaradan. "Kui sa oled olnud voodis juba mitu aastat, ei ole sa õigupoolest elus. Kui sa suudad juba püsti seista ja kõndida ja teha asju, siis oled üllatunud, kui motiveerituks inimesed muutuvad. "

Äripäev
26. February 2016, 09:41

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi