Haigusrahade maksmine on peatunud andmebaasi rikke tõttu

Haigekassa peahoone Lembitu t. Tallinnas.
Haigekassa peahoone Lembitu t. Tallinnas.Foto: ÄP/Andras Kralla
Haigekassa andis kaks päeva tagasi teada, et tehniliste probleemide tõttu on ajutiselt peatatud sel aastal alustatud töövõimetuslehtede väljamaksmine. Täna hommikuse seisuga ei olnud probleem veel lahenenud.

Haigekassa avalike suhete juht Katrin Romanenkov selgitas, et probleem tekkis sellest, et maksu- ja tolliametis tekkis pisikene viivitus eelmise aasta tulude koondtabeli tegemisega. See on haigusrahade väljamaksmise alusel sel aastal. "Eelmise nädala lõpus sai see baas valmis, kuid miskipärast pole õnnestunud seda siiani meie süsteemi üle tuua," lisas ta.

Täna hommikul proovivad haigekassa töötajad uuesti seda baasi üle tuua, ja Romanenkov prognoosis, et üle ühe-kahe päeva ei tohiks minna. Romanenkov lisas, et seaduse järgi on aega rahasid välja maksta 30 päeva ja selle aja sisse kindlasti ka jäädakse.

Äripäev
20. January 2016, 09:42

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi