Millised on tõsise neeruhaiguse tunnused?

Vastab Ida-Tallinna Keskhaigla uroloog Toomas Tamm,

Kindlasti tuleb esmaselt kergemate vaevuste tekkides pöörduda perearstile ja välja selgitada, kas mure taga võib olla midagi tõsisemat. Eriarsti juurde ei peagi saama kohe, kui mõte või küsimus tekib. Siinkohal aitab paljuski välja perearst, kes oskab nõu anda ja suunata inimese vajadusel edasi eriarsti juurde. 

Küll aga peaks viivitamatult arstile pöörduma need, kel uriin punane või esineb uriinis veretükke. Samuti juhul, kui tekib kõrge palavik ja nimmepiirkonda valu, esineb valu urineerimisel või siis on uriinivool oluliselt takistatud.

Kindlasti ei tohi tähelepanuta jätta ka ühte keha külge – ükskõik, kas paremasse või vasakusse – äkki tekkinud hoovalu.

Sellisel juhul on tingimata vajalikud täpsemad uuringud, et selgitada välja, millega võib tegu olla ja kuidas oleks mõistlik edasi käituda. Nimetatud vaevused ei viita ühelegi haigusele spetsiifiliselt, kuid ilma uuringuteta ei saa ka midagi välistada.

Äripäev
21. September 2017, 15:41

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi