Haavandi hooldus kodus

Troofilise haavandi õige kodune hooldamine on vajalik kahjustunud piirkonna kiireks paranemiseks.

Pese haavandit ja ümbritsevat nahka pehme švammi ja sooja veega , nii et eemalduksid salvijäägid ja ka surnud kude. Pesuaineks kasuta neutraalset majapidamisseepi Kuivata hoolikalt, tupsutades õrnalt – allesjäänud niiskus matsereerib nahka.  Loputa haavandit haavaloputuslahusega Prontosan, või aseta haavandile 10-15 minutiks Prontosan lahusega mähis. Seo haavandit korra päevas arsti määratud salvi või geeliga.  Käi regulaarselt polikliinikus kirurgi või elukohajärgselt perearsti juures.

Koostaja: Erakorralise meditsiiniabi osakond; vanemõde Mare Vridolin

Pärnu Haigla, Ristiku 1, Pärnu Infotelefon: 447 3101 www.ph.ee

Infoleht on võetud Pärnu Haigla kodulehelt 20. mail 2016. Vaata värskendusi siit.

Äripäev
23. May 2016, 12:12

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi