Valveapteegid avatud pühade ajal ööpäevaringselt

Tõnismäe valveapteek
Tõnismäe valveapteekFoto: Google maps
Perearstikeskused on jõulupühade ajal suletud, mistõttu saab tõsisemate tervisehädade puhul abi erakorralise meditsiini osakondadest, ent lihtsamate haigestumiste ja kergemate traumade vastu saab abi valveapteekidest.

„Kindlasti tasub proviisoritelt abi küsida, mida teha köha-nohu puhul või mida tarvitama peaks, kui jõululaual maitstud liigselt rasvased toidud seedimisele liiga teevad,“ sõnas Südameapteegi Tõnismäe apteegi juhataja Külli Teder.

Valveapteekide varasemate aastate kogemus näitab, et pühade ajal ostetakse tavapärasest rohkem pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid ja antibiootikume.

Tederi sõnul on viimastel nädalatel kasvanud viirushaigustesse nakatunute arv, mis arvestades saabuvaid pikki pühasid, tähendab ka tavapärasest suuremat vajadust külmetussümptomeid leevendavate ravimite järele. „Kuna sel aastal on jõulud sattunud nii, et lisaks eelnevale nädalavahetusele saavad enamik inimesi puhata järjest viis päeva, peaks kindlasti veenduma, et vajalikud retseptid või retseptiravimite varud krooniliste haiguste vastu on jõulupühasid veetma minnes olemas,“ juhtis proviisor tähelepanu.

Äripäev
21. December 2018, 17:53

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi