Lastearstid ei luba tõbiseid lapsi kollektiivi viia

Last ei tohi isegi väikese palavikuga kodust välja saata, kinnitavad lastearstid.
Last ei tohi isegi väikese palavikuga kodust välja saata, kinnitavad lastearstid.Foto: Scanpix/ PantherMedia
Hiljaaegu andsid perearstid välja juhendi, mille põhjal otsustada, kas laps on veel nakkusohtlik või valmis lasteaeda minema. Lastearstide meelest on juhend vastuoluline ning nad taotlevad selle muutmist.

Lastearstid on häiritud, et perearstid ei konsulteerinud ei nende ega lasteaednikega, enne kui avaldasid lapsevanematele mõeldud vastuolulise juhendi, milliste haigustega lapsi tohib nende hinnangul lasteaeda viia. Lastearstid töötavad selle nimel, et juhend ära muudetaks.

Lastearstide seltsi juht dr Ülle Einberg tunnustab, et iseenesest on juhendmaterjali koostamine tänuväärne ja suuremale osale sellest on nad valmis ka alla kirjutama, ent vastuolulised lõigud tuleks selgeks vaielda ja ära muuta. Eeskätt puudutab see soovitusi, millises haiguse faasis tohib lasteaialapse kollektiivi viia.

Näiteks leiavad lastearstid, et lause "nohu ja köhaga kulgevate viirushaiguste levikut ei aita tõrjuda laste eraldamine kollektiivist" on suisa valeväide.

"Aitab ikka küll!" ütleb Einberg ja selgitab, et lisaks lühikesele peiteajale, mil sümptomid pole veel avaldunud, on laps kõige nakkusohtlikum haiguse avaldumise esimestel päevadel.

Loe lastearstide vastuväidete kohta pikemalt ERRist.

Äripäev
18. December 2018, 10:59

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi