Uus kogus gripivaktsiini jõudis Eestisse

Uus kogus gripivaktsiini jõudis Eestisse.
Uus kogus gripivaktsiini jõudis Eestisse.Foto: Scanpix/ PantherMedia
Kuigi oktoobri keskel selgus, et uus neljavalentne gripivaktsiin on hulgiladudes ja apteekides otsa lõppenud, on uus kogus vaktsiini Eestiss kohale jõudnud.

Ravimiameti tegevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor Klara Saar kinnitas, et käesoleva nädala alguses saabus Eestisse 29 000 annust neljavalentset gripivaktsiini VaxigripTetra, mida hulgimüüjad apteekidele juba väljastavad.

Kui võrrelda vaktsineerimisi III kvartalis, on terviseameti andmetel näha, et sel aastal on gripi  vastu vaktsineeritute arv mullu sama ajaga võrreldes kasvanud pea 42%. Huvi gripivastase vaktsineerimise järgi Eestis on seega suur.

Gripivaktsiinide tootjad planeerisid seekordsel gripihooajal turustada Eestis 87 000 annust gripivaktsiini, mis ületab eelmisel aastal turustatut ligi 10% (eelmisel aastal turustati pisut alla 80 000 annuse).

Sellele vaatamata oli gripivaktsiini kättesaadavus hulgimüügist oktoobri lõpunädalateks lõppenud ning apteegid, kellel laovarud otsakorral, otse hulgimüügist enam juurde tellida ei saanud.

Äripäev
31. October 2018, 19:20

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi