Euroopas on leetritesse haigestumine teinud tohutu kasvu

Pilt illustratiivne.
Pilt illustratiivne.Foto: Scanpix
Kui mullu registreeriti Eestis üks reisilt kaasa toodud leetritesse haigestumine, siis sel aastal on registreeritud kümme haigusjuhtu, neist kaheksa Saaremaal.

Kui vaadata, kuidas on sellesse haigusesse nakatumise näitajad mujal Euroopas, on seis veelgi kurvem.

ERRi uudisteportaal kirjutas, et perioodil 2010–2017 oli kõige vähem leetritesse haigestunuid Euroopas aastal 2016 – üle 5000 inimese, enim aga möödunud aastal – ligi 24 000. Tänavu nakatus ainuüksi esimese poolaasta jooksul juba üle 41 000 lapse ja täiskasvanu.

Eesti Terviseameti esindaja Iiris Saluri ütles, et nakatumisvõimalusega tuleb arvestada kõigil täiskasvanuil, kes pole haigust lapsepõlves põdenud ja kes on vaktsineerimata või on vaktsineeritud leetrite vastu ühe vaktsiinidoosiga. Piisava kaitse annab vaktsineerimine kahe vaktsiinidoosiga.

Äripäev
28. August 2018, 16:51

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi