Manuaal eaka või hooldust vajava lähedase abistamiseks

Sotsiaalkindlustusamet on saatnud masspostifirma kaudu paljudele keskealistele Eesti inimestele juhised, kuidas toimida, kui perekonnas on kas haige või eakas hooldust vajav pereliige.

Juhised on kirja pandud astmiseliselt ja skemaatiliselt. Rõhutatakse, et kohalikul omavalitsusel tuleb arvestada, et ülalpidamise andmine ei tohi kahjustada ülalpidaja tavapärast toimetulekut. Kui näiteks kasvatada on alaealised lapsed, siis seda võetakse rahaliste kohustuse määramisel arvesse. Samuti ei saa nõuda eluaseme mahamüümist, et eakas või muu abi vajav pereliige hooldekodusse panna. Kui siiski hiljem selgub, et perel oleks olnud võimalusi maksta, võib omavalitsus kulud tagasi nõuda.

Äripäev
03. July 2018, 20:22

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi