Tallinnas avatakse sajakohaline eakate kodu

Eakate kodu Nõmmel.
Eakate kodu Nõmmel.Foto: Viru Haigla
Viru Haigla avab Tallinnas aadressil Lõuna 50 uue sajakohalise moodsa eakate kodu, millega saavad kõik huvilised tutvuda täna kell 15-19 toimuval lahtiste uste päeval.

Viru Haigla juhatuse esimehe Meelis Kuke sõnul on Nõmme mändide all asuva esindusliku hoone renoveerimistööd lõppenud ning kõik valmis selleks, et Tallinna kaasaegseim eakate kodu saaks uksed avada ning juba juuli keskpaigast saaks esimesed hoolealused sisse kolida.

“Meie soov on, et inimene saaks esmalt tulla maja ja pakutavaga tutvuma, et ise tunnetada, kuidas talle siin meeldib ning et valida välja meelepärane tuba,” märkis Kukk, kelle kinnitusel on juba enne tänast ametlikku avamist olnud huvi tõepoolest suur ning loodetavasti suudab sajakohaline eakate kodu tuua leevendust pealinna hooldusteenuse kohtade defitsiidile.

Parkmetsaga ümbritsetud hoone kolmel korrusel on sada kohta kaasaegselt renoveeritud ühe-, kahe- ja kolmekohalistes tubades. Hoones asub ka saun ja massaažiruum, arvutinurk ja raamatutega sisustatud lugemistuba ning oma kvaliteetsete seadmetega varustatud mahukas köök.

Kohamaksumuse sees (mille hinda eakate kodu kodulehel ei ole, toim) kõik igapäevaeluks tarvilik – ööpäevaringne hooldus ning kaasaegne, turvaline keskkond, toitlustamine ja vajadusel terviseseisundile vastav erimenüü, hügieenitoimingud, terviseseisundile vastavad esmaabivahendid ja käsimüügiravimid, liikumisabivahendid, tegevusjuhendaja käe all läbiviidavad tegevused ja kultuuriüritused. Samuti on igas toas teler, saadaval raamatud-ajalehed-ajakirjad, lauamängud ning võimalus kasutada arvutit.  

Viru Haigla Nõmme eakate kodu avatud uste päev toimub huvilistele täna kell 15-19 aadressil Lõuna 50. Lisainfo siit.

Äripäev
28. June 2018, 08:28

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi