Vajaliku ravimi saab kätte ka öösel

Valveapteegid asuvad Tallinnas ja Tartus, samuti mõlemad 2 ööapteeki.
Valveapteegid asuvad Tallinnas ja Tartus, samuti mõlemad 2 ööapteeki.Foto: Scanpix/Caro
Üle Eesti tegutseb kahes suuremas linnas kokku kolm valveapteeki ja kaks apteeki, mis avatud hiliste öötundideni.

Tallinnas tegutseb praeguse seisuga kaks valveapteeki, millele lisandus märtsist veel üks apteek, mis avatud südaööni ja tegutseb siseruumides.

Sikupilli keskuses Prisma Peremarketi eeskujul lahtiolekuajad öösse pikendanud apteek tõmbab kliente tõsiasjaga, et ravimeid saab osta tavapäraselt siseruumides, mitte valveapteegi ukse taga tänaval külmetades.

Sikupilli Benu apteegi juhataja Marina Rjabtsova sõnul on nende apteegis erinevalt valveapteekidest tööl kaks eriala inimest, mis tagab lühemad järjekorrad ning kiire ja personaalsema teeninduse.

"Inimeste teadlikkus pikendatud lahtioleku aegadest järjest kasvab ja seega näeme, kuidas iga päevaga külastatavus hilistel tundidel suureneb," rääkis Rjabtsova. 

"Külastajate hulgas on palju neid inimesi, kes ise töötavad pikalt ja ei jõua enne kl 21:00 apteeki ja ka neid kes tulevad või lähevad reisile. Samuti ka neid, keda ootamatult tabanud haigestumine ja vajavad operatiivset abi," lisas Rjabtsova.

Apteegi külastajate tagasiside põhjal on uue südaööni avatud apteegi juures oluline, et oma valikuid ja oste saab teha siseruumides ning ei pea õues külma ja tuule käes sabas oma korda ootama. Kaks kogenud proviisorit annavad abivajajatele vajalikku nõu ja soovitusi, kuidas tekkinud haigusnähte leevendada. Sikupilli apteegi hiliste klientide silmis on plussiks ka hea ligipääs ja tasuta parkimine. 

Ööapteegis tehtud ostud ei erine suuresti sellest, mida inimesed soetavad päevasel ajal. Enamasti tullakse ööapteeki erinevate valude, külmetusnähtude, väiksemate traumadega ning apteeki külastavad kliendid, kel päevasel ajal pole olnud võimalust välja osta oma retsepti- või käsimüügiravimeid.

Äripäev
23. April 2018, 12:41

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi