Haigena end naljalt enam tööle ei veeta

Haigena tööl käijate osakaal lahnges tööportaali küsitluses 84%-ni.
Haigena tööl käijate osakaal lahnges tööportaali küsitluses 84%-ni.Foto: Meeli Küttim
Selgub, et kui eelmisel aastal käis haigena tööl 93% tööportaali küsitluses osalenutest, siis tänavu langes haigena tööl käijate osakaal 84%ni.

"Aasta-aastalt oleme täheldanud haigena tööl käimise trendi vaikset langust – aastal 2013 läksid tõbistena tööle koguni 95% töötajatest, tänavu on aga haigena tööl käinud 84% küsitletud töötajatest," ütles tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

"Tuleb tõdeda, et ka 84%-line haigena tööl käivate inimeste osakaal on endiselt liiga suur, kuid mõtteviisis on märgata õnneks ka positiivseid muutusi," lisas ta.

Haigena tööl käivate töötajate vähenemisele on Auväärti sõnul mõju avaldanud rakendunud seadusemuudatus, mis võimaldab tööandjatel soodsamatel tingimustel hüvitada haiguspäevi juba alates teisest päevast. "Teine suur mõjutaja on kindlasti avalik arvamus," lisas Auväärt. "Kui lähemad kolleegid sulle pidevalt mõista annavad, et ei taha samuti haigeks jääda, hakkab see vaikselt mõjuma."

Paljud tõbistena tööl käivad töötajad tunnistasid, et teisiti jääks nende töö lihtsalt tegemata – eriti oli taolist suhtumist märgata finantsvaldkonnas, kus iga neljas mittetervena käinud töötaja ei saanud oma kohustusi lihtsalt kolleegile delegeerida.

Enim on haigena tööl käimist ette tulnud turunduse- ja reklaamivaldkonnas ning assisteerivatel ametikohtadel töötavatel töötajatel, kus üle 90% vastanutest olid haigena tööl käinud. Lisaks on haigena tööl käimise näitaja keskmisest kõrgem müügisektoris, ehituses ja kinnisvaras, infotehnoloogias, tööstuses ja tootmises, finantsvaldkonnas ja ka riigisektoris.

 

Kas oled haigena tööl käinud?

2018

2017

2015

2013

Jah, on ette tulnud

84%

93%

94%

95%

 

Töö valdkonnad

Jah, on ette tulnud

Turundus / Reklaam / PR

91%

Assisteerimine / Administreerimine

91%

Müük

89%

Ehitus / Kinnisvara

88%

Infotehnoloogia

88%

Tööstus / Tootmine

86%

Finants

86%

Riigi- ja avalik haldus

85%

Transport / Logistika

84%

Klienditeenindus

82%

Juhtimine

81%

Mehaanika / Tehnika

78%

Toitlustus

77%

CVKeskus.ee

Äripäev
06. March 2018, 12:02

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi