Töövõimetushüvitiste maksmine viibib

Haigekassa annab teada, et 2018. aasta alguses viibib töövõimetuslehtede väljamaksmine neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algab jaanuaris 2018.

 

Töövõimetushüvitist arvutatakse 2017. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet. Hüvitise maksmine viibib seoses maksu- ja tolliameti 2017. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega.

Haigekassa alustab hüvitiste väljamaksetega siis, kui maksu- ja tolliamet edastab haigekassale informatsiooni 2017. aasta deklaratsioonide töötlemise lõpetamisest. Sellest teatatakse kodulehe vahendusel. Tavaliselt on see juhtunud jaanuari keskel või paar päeva pärast seda.

 

Äripäev
28. December 2017, 11:06

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi