Südamehaigused kimbutavad ka noori

Eestis on väga kõrge suremus südame- ja veresoonkonnahaigustesse. Seejuures ei ole infarkt ja insult sugugi enam iseloomulikud üksnes vanematele inimestele.

Möödunud aastal moodustasid kriitilistest haigustest nagu insult, infarkt, pahaloomulised kasvajad jt haigustest põhjustatud väljamaksed ligi 70% surmajuhtumi korral makstud kindlustushüvitistest, selgub SEB Elu- ja Pensionikindlustuse statistikast. Üha selgemini on näha, et kriitilised haigused ei ole enam üksnes vanema generatsiooni mure.

Sama kinnitab Ida-Tallinna Keskhaigla südamekeskuse juhataja, kardioloog Tiina Uuetoa: „Eestis on jätkuvalt väga kõrge suremus südame- ja veresoonkonnahaigustesse nagu infarkt ja insult ning pahaloomulised kasvajad. Me ei saa enam öelda, et need diagnoosid on iseloomulikud üksnes vanemale elanikkonnale. Tänapäeva stressirohkes ühiskonnas puudutavad need üha sagedamini ka noori inimesi. See on trend, mida näeme oma töös üsna palju.“

SEB Elu- ja Pensionikindlustuse spetsialist Kirsti Viraku sõnul sõlmib enamik kliente elukindlustuse, kartes ettenägematuid õnnetusi, kuid peamisteks surmaga lõppevate kindlustusjuhtumite väljamakse põhjusteks on kriitilised haigused (veresoonkonna haigused ja pahaloomulised kasvajad).

 

 

Äripäev
24. November 2017, 14:05

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi