Aina enam lapsi saab aastasena rinnapiima

Mullu sai toiduks rinnapiima varasemast enam kuue kuu ja ühe aasta vanuses Eesti lapsi.

2016. aastal sai kolmandik (32%) aasta vanustest lastest toiduks osaliselt rinnapiima, selgub Tervise Arengu Instituudi värskest statistikast. Seda on 6% võrra enam kui 2015. aastal.

Kuue kuu vanustest lastest sai endiselt rinnapiima 71 protsenti, mis on samuti kuue protsendi võrra enam kui aasta varem. Seevastu esimesel elunädalal oli mullu ainult rinnapiimatoidul vaid 86 protsenti vastsündinutest (2015. aastal 87,9%).

Rinnapiim on esimesel poolaastal kõige väärtuslikumaks imiku toiduks, seda kinnitavad nii Põhjamaade kui ka WHO toitumissoovitused. Rinnapiimaga toitmine kaitseb ülekaalulisuse ja mitmete infektsioonide (kõrvapõletik, hingamisteede ja seedetrakti infektsioonid) eest imikueas ja varases lapsepõlves.

Äripäev
02. October 2017, 12:51

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi