Ravijuhistega saavad tutvuda ka patsiendid

Valminud on ravijuhiste uus veebileht, mis on mõeldud küll arstidele, aga sisaldab ka patsiendile vajalikku infot oma haigusega toimetulekuks.

Eesti Haigekassa avas ravijuhendite portaali uue versiooni. Veebilehel on uues interaktiivses formaadis ravijuhendid, mis on suunatud arstidele, kuid lehele on oodatud ka patsiendid.

Patsiendile suunatud osas saab tutvuda patsiendijuhendite ja juba ka esimeste videokoolitustega. Näiteks saab tutvuda kõrge vererõhu, lamatiste, operatsiooniga seotud valu, ärevushäire või paanikahäire, astma, neeruhaiguse, alkoholitarvitamise häire jt materjalidega.

Uue arendusena on ravijuhend.ee veebis ka olemas täiesti venekeelne keskkond koos venekeelsete interaktiivsete patsiendijuhenditega, mida soovijad saavad ka omale arvutitesse alla laadida.

Lisaks ravijuhendite lugemisele on uues veebis rohkem infot ka ravijuhendite koostajatele või lihtsalt huvilisele juhendite koostamise protsessist. Uue võimalusena saab juhendeid lugeda otse veebis. Materjale saab ka alla laadida oma nutiseadmesse või arvutisse. Sisu on tehtud interaktiivseks, näiteks hiirega juhendis märgitud viidetel liikudes näeb lugeja kohe viite sisu ning saab avada juhendite lisasid või veebilehti.

 

Äripäev
28. September 2017, 17:48

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi