Veganlus on kui tervisesport lumelaual

Eesti arstitudengid on seisukohal, et veganlus on küll tervisele kasulik, kuid sellega on kergem eksida kui segatoitumisega.

Eesti Arstitudengite Selts kutsub oma facebooki seinal veganeid üles teatama toitumiseripärast ka oma perearsti.  

Tudengite seisukoht: "Veganlus on üle maailma aina populaarsemaks muutuv toitumise vorm. Järjest enam arutatakse, kas veganlus on aga turvaline ja kas arstid peaksid seda soovitama kui ühte varianti, et langetada kehakaalu ning südame- ja veresoonkonnahaiguste riski. Teaduslikult on tõestatud, et veganlus tõepoolest vähendab antud haiguste tekke riski ning võimalus on antud dieediga ka kaalu langetada, kuid tegemist on siiski väga spetsiifilise dieediga ning selleks, et olla tervislik vegan peaks inimene olema keskmisest teadlikum sellest, missuguseid ja kui palju toitaineid tema keha vajab. Näiteks võiks tuua arsti poolt soovitatavad sportimisvõimalused. Kui inimene tahaks alustada sportimist eesmärgiga kaalu langetada ja tervislikumalt elada, siis kindlasti on seda võimalik saavutada ka näiteks lumelauasõiduga, kuid arstlikust perspektiivist ei ole selle spordiala harrastamise soovitamine just kõige otstarbekam. Nimelt on nii veganluse kui ka lumelauasõiduga oluliselt lihtsam eksida kui seda on segatoidulisuse või kepikõnniga.
Lisaks kui inimene on valinud veganluse tee, siis soovitame tema enese huvides sellest ka oma arstile teada anda, kuna nii nagu segatoidulisusega, on ka veganlusel omad riskitegurid ja nüansid, millega peaks arst ravi ja elustiili soovitustel arvestama."

Äripäev
20. September 2017, 11:08

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi