Eestisse saabus uus 4-valentne gripivaktsiin

Sel gripihooajal saab ka Eestis vaktsineerida uudse, 4-valentse gripivaktsiiniga, mille puhul on saavutatud täiendav kaitse teise B-gripi liini vastu.

Praegu ei ole (nakkus)kliinikustes, näiteks Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikus, veel üldse võimalik gripi vastu vaktsineerida, kuid juba sel nädalal peaks see olema võimalik. Kevadel hävitatakse alati eelmise hooaja vaktsiinide jäägid ja uus partii saabub augustis-septembris. Eelmisel aastal oli uue hooaja gripivaktsiin kohal juba augusti lõpus, sel aastal septembri alguses.

Apteekidesse on uus vaktsiin VaxigripTetra nüüd müügile saabunud ja selle hind seal on 10,50 eurot. See on mõne euro võrra kallim kui eelmine, 3-valentne gripivaktsiin. Lisandub süstimisteenuse hind, seega hakkab gripivaktsineerimine uue vaktsiiniga sel hooajal maksma umbes 15 eurot. Selle kõrvale peaks aga jääma võimalus vaktsineerida 3-valentse vaktsiiniga, mis on mõnevõrra odavam, kuna üks tootja toob siiski ka seda Eestisse.

Ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius täpsustas, et eelmisel nädalal saabusid esimesed partiid 4-valentset gripivaktsiini VaxigripTetra hulgimüüjale lattu. Selle tootjaks Sanofi Pasteur S.A.

Laius lisas, et varasemalt on Influvaci müügiloa hoidja (BGP Products Switzerland GmbH Eesti filiaal) kinnitanud, et ka nende vaktsiin jõudis eelmisel nädalal Eestisse.

 

Äripäev
12. September 2017, 10:57

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi