Eestis tulid ilmale nelikud

Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivneFoto:
Ida-Tallinna Keskhaigla teatas, et eile sündisid nende majas selle sajandi esimesed nelikud Eestis - neli tüdrukut.

Kui juuni lõpus sai Keskhaigla Sünnitusmajas üle nelja aasta rõõmustada kolmikute sünni puhul, siis juuli on alanud veelgi harukordsemalt – rohkem kui poolesajaaastase vahe järel nägid Eestis ilmavalgust nelikud.

Haigla pressiteenistus teatas, et pühapäev, 9. juuli 2017 läheb keskhaigla sünnitusmajas ajalukku – teadaolevalt esimest korda sünnitusmaja tegutsemise ajaloos aidati siin ilmale nelikud! Neli pisikest tüdrukut sündisid pühapäeva pärastlõunal ning kosuvad sünnitusmaja lastearstide kõrgendatud tähelepanu all.

Mitmike sündivus on keskhaiglas viimaste aastate jooksul tasapisi kasvanud. Käesoleva aasta esimese 6 kuuga sündis haiglas rekordilised 55 paari kaksikuid ning läinud kuul pärast neljaaastast pausi taas ka kolmikud.

Nelikuid ei olnud Eestis aga viimase poolesaja aasta jooksul sündinud.

Haigla esindaja lisas, et arvestades, et nelikute sünnist on möödas vaevu 24 tundi, palutakse kõigilt mõistvat suhtumist ja kannatlikku meelt, et lasta perel puhata.

 

Äripäev
10. July 2017, 13:03
Vaata EST või RUS arhiivi