Viigimaa: nikotiin otseselt vähki ei tekita

E-sigaretis pole 4000 kahjulikku lisaainet, nagu tavalises sigaretis, kuid ohutud need pole.
E-sigaretis pole 4000 kahjulikku lisaainet, nagu tavalises sigaretis, kuid ohutud need pole.Foto: news.psu.edu
Küsimusele, kuidas mõjub organismile üha rohkem populaarsust koguv tavasigareti alternatiiv e-sigaret, vastas Põhja-Eesti Regionaalhaigla südamearst ja kardioloogiakeskuse teadusjuht, professor Margus Viigimaa.

Margus Viigimaa: "E-sigareti puhul on keeruline, kuna see on turul veel üsna uus nähtus ja me ei tea selle kaugtulemusi. E-sigaretist eralduvad aerosoolid vajavad veel uurimisaega. Maailma Terviseorganisatsiooni hoiatuse põhjal ohutu see pole. Aga tõenäoliselt on see siiski palju parem variant kui tavasigaret. E-sigaretis on küll nikotiin, aga pole teisi 4000 kahjulikku ainet, mida on leitud sigaretist. Nikotiin otseselt vähki ei tekita, küll aga põhjustab kardiovaskulaarseid haigusi.

 

Äripäev
13. June 2017, 11:41

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi