Tänasest piiratakse suitsetamist veelgi

Alates juunikuust hakkab kehtima uus tubakaseadus, mille kohaselt kaotatakse hoonetest suitsetamisalad, et tagada suitsuvaba keskkond ja rahvatervise kaitse.

Suitsetamisala eristas suitsuruumist see, et ala polnud piiratud, kuid seal toimis paikne ventilatsioon. Lähiaastatel on plaanis ka suitsuruumide keelamine hoonetes. Eesmärgiks on muuta riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused suitsuvabaks, teatas terviseamet.

Pikemas perspektiivis on plaanis rajada üldkasutatavate hoonete ukseavade ette suitsuvaba kaitsevöönd, mis ulatub uksest vähemalt kolme meetri raadiusesse. Samuti on kavas piirata suitsetamist avalikes randades, kontserdi- ja peopaikades ning vabaõhuüritustel. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO – World Health Organization) soovitab suitsetamise keelata kõikjal.

Terviseameti esindaja selgitas veel, et kodudes suitsetamist seadused ei reguleeri. "Kaotati hetkel üksnes suitsetamisalad. Need olid avatud paigad, kus oli spetsiaalne ventilatsioonisüsteem ehitatud," rääkis ameti avalike suhete juht Iiris Saluri. "Suitsetamisruumid on jätkuvalt lubatud, kui töökohas on need olemas, siis on selle töökohaga hooleta. Tulevikus, keegi ei oska praegu öelda, kui kauges tulevikus, on siiski plaanis ka suitsetamisruumid ära kaotada."

Ööklubides on ka tema sõnul üldjuhul olemas suitsetamisruumid, kus võib suitsetamist jätkata. "Vabaõhu üritustele ja vabas õhus suitsetamine on praegu regulatsioonide alt väljas, mis tähendab, et võib vähemalt seni kuni öeldakse, et enam ei või," lisas Saluri.

Uue tubakaseadusega saab tutvuda Riigiteatajas.

Äripäev
31. May 2017, 08:55

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi