5 tervisemuret, mis võivad vajada ilukirurgiat

Tasub teada, et ilukirurgia ei ole ainult välimuse muutmine edevuse eesmärgil - tegelikkuses pöörduvad igas vanuses inimesed ilukirurgi poole ka tervisemurede tõttu, mis põhjustavad tõsiseid emotsionaalseid ja füüsilisi kannatusi.

Õnnetused - arstide sõnul on tihtilugu näiteks traagilised õnnetused need, mis võivad jätta inimestele arme ja moonutusi. Autoavariid, tööõnnetused, valesti läinud protseduurid või ravimite manustamised, kukkumised, loomahammustused, spordivigastused jne võivad saada kehale hukatuslikuks, mille puhul on nii taastav kui ka esteetiline kirurgia hädavajalik.

Sünnidefektid - sünnimärgid ja sünnidefektid nagu näiteks lõhkised huuled, kõrva väärarengud ja skeleti deformatsioonid võivad põhjustada tõsiseid füüsilisi ja emotsionaalseid takistusi.

Rinnavähk - üks levinumaid operatsioone on rindade rekonstrueerimine, mida läbivad väga paljud vähki põdevad naised. "Vähijärgne rindade taastamine ei ole meditsiinilisest vaatevinklist otseselt hädavajalik, kuid aitab leevendada psühholoogilist traumat ja seetõttu loetakse taastamist rinnavähi ravi üheks osaks,” rääkis dr Pille Kirjanen Niine Nahakliinikust. Rinnaoperatsioone võetakse ette ka siis kui naist on looduse poolt õnnistatud suurema rinnanäärme koega, mis võib põhjustada nii kaela- ja seljavalu, ebamugavusi kui ka takistusi näiteks sportimisel. “Seda protseduuri tehakse nii naistele kui meestele,” lisas Kirjanen, kelle sõnul on rindade suurendamine ainult mõningal juhul meditsiiniliselt õigustatud. Üldiselt on see rohkem seotud sooviga lihtsalt välimust muuta.

Massiivne kaalulangus - ilukirurgia poole pöördutakse ka pärast massiivset kaalulangust. “Kui inimene on kaotanud kiiresti väga palju kaalu, jääb suurel hulgal nahka nö üle, millest saab vabaneda vaid kosmeetilise kirurgia abil. Liigne nahk eemaldatakse ning seeläbi parandatakse patsiendi elukvaliteeti,” rääkis Kirjanen.

Akne - meditsiiniliselt näidustatud protseduuride hulka kuuluvad ka mittekirurgilised protseduurid nagu näiteks naha keemiline koorimine ja laseriga armide eemaldamine. Viimaste protseduuride poole pöörduvad üha enam ka teismelised, kellel on raske akne.

Iga protseduuri lõppeesmärk on parandada elukvaliteeti ning teha inimene õnnelikuks täpselt sellisel kujul nagu inimene ise seda soovib, kuid seades siiski tervise esikohale.

Äripäev
30. May 2017, 16:06

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi