Galerii: Pelgulinnas avati kauaoodatud perepalatid

Ka see väike inimene tuli suurtele tänu avaldama perepalatite võimaluse loomise eest.
Ka see väike inimene tuli suurtele tänu avaldama perepalatite võimaluse loomise eest.Foto: Meditsiiniuudised
LTKH Pelgulinna sünnitusmajas avati eile Baltimaades ainulaadsete vastsündinute intensiivravi perepalatite uksed.

Kui varem olid kõik intensiivravi vajavad beebid ühes suures palatis koos ja vanemad ei saanud pidevalt nende juures viibida, siis vastsündinute osakonna hiljutise renoveerimise tulemusena on Pelgulinna sünnitusmajas valminud kuus perepalatit intensiivravi vajavate vastsündinute ja nende vanemate jaoks.  

Avamisel lausus avasõnad tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Sõnavõtu tegid ka Tallinna abilinnapeal Merike Martinsonilt, Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks, Pelgulinna sünnitusmaja juhataja Piret Veerus.

„Mul on väga hea meel – mitte üksnes ministri, vaid ka kahe lapse isana –, et tänasest on Pelgulinna sünnitusmajas olemas intensiivravi perepalatid, mis võimaldavad perel olla kogu aeg vastsündinu juures. Suurema perekesksuse suunas peaks liikuma kogu meditsiinisüsteem ja kahtlemata on Pelgulinna sünnitusmaja paljudele eeskujuks,“ rääkis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Tervituskõned tulid lastehaigla juhilt Katrin Lutsult, ITK naistekliiniku juhilt Lee Tammemäelt, terviseameti juhilt ja endiselt TÜ naistekliiniku juhilt Tiiu Arolt (kes on ka ise samas majas mõnd aega töötanud), lastearst Adik Levinilt ja paljudelt teistelt.

Lisaks allolevale galeriile leiate avamisürituse pilte ka SIIT (fotode autor Ann Vaida).

Sünnitusjärgsed toad taas tasulised

Kui seoses Pelgulinna sünnitusmajas toimunud remondiga olid kõik sünnitusjärgsed toad remondiperioodil tasuta, siis alates järgmisest nädalast kehtivad sünnitusjärgsetele tubadele taas tavapärased hinnad.

 

Äripäev
19. April 2017, 11:57
Vaata EST või RUS arhiivi