Kevadised aiatööd kulgegu traumadeta!

Arst soovitab kanda muru niitmisel ja trimmeri kasutamisel kaitseprille, et kivid ja oksapuru silma ei lendaks ning traumat ei põhjustaks.
Arst soovitab kanda muru niitmisel ja trimmeri kasutamisel kaitseprille, et kivid ja oksapuru silma ei lendaks ning traumat ei põhjustaks.Foto: Scanpix/Caro
Ohutustehnika eiramine ja mõni minut tähelepanematust tähendab tihti mitu kuud ravi, manitseb erakorralise meditsiini osakonna juht ja arst Märt Põlluveer.

Ida Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) juht Märt Põlluveer rääkis Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et kevadel, mil päike hakkab kõrgemalt käima ja muru kasvama, võetakse aiatöödeks välja trimmerid ja muruniidukid. Tervisekaitsevahendite kasutamine nende tööde juures aga on talvega ununenud.

"Ma soovitan kõigil kanda muru niitmisel ja trimmeri kasutamisel kaitseprille," manitses arst. Suurem tähelepanu ja mõned eurod kaitsevahendite eest ei ole palju, sest EMOs ei ole võõrad olukorrad, kus inimene on saanud vigastada, sest trimmeri vahelt lendavad oksad ja kivid silma. Ka on labajala õnnetusi põhjusel, et töötavaid muruniitjaid lükatakse varbaga õigesse asendisse, varbad satuvad niiduki alla ning trauma ongi käes.

"Ohutustehnika eiramine ja mõni minut tähelepanematust tähendab tihti mitu kuud ravi," rõhutas EMO juht. Ta meenutas, et kaugel pole ka talvine hooaeg EMOs, mil aastavahetusele eelnev ja järgnev aeg toob alati osakonda ilutulestikuga kannatada saanud ohvreid. 

"Loodame, et sel kevadel on vähem ka neid, kes redeliga õunapuu otsa ronides sealt alla kukuvad," sõnas arst ja kutsus kevadiste aiatööde ajal suurele tähelepanelikkusele.

 

Äripäev
04. April 2017, 15:37

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi