Naistearstid võtsid tasuta vastu enam kui 100 patsienti

ITK naistearstid.
ITK naistearstid.Foto: ITK
Üle 50-aastaseid naisi käib naistearsti juures tervisekontrollis vähe, samas on just nemad teistest suuremas riskirühmas näiteks emaka- ja rinnavähi osas.

Märtsi viimasel laupäeval tulid kaheksa Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) naistearsti oma vabast ajast ja heast tahtest tööle, et tasuta naiste tervist kontrollida. Nelja tunni jooksul võeti vastu rohkem kui sada üle 50-aastast patsienti.

Naistekliiniku juhataja doktor Lee Tammemäe sõnul võis tervisekontrolli igati kordaläinuks lugeda. "Oli väga töine laupäev – kontrollisime nelja tunni vältel ligi sadat naist ning kõik sujus hästi," kirjeldas ta. "Eriti südantsoojendav oli see, et patsiendid tulid pisarsilmi tänama, et me sellise päeva korraldasime," lisas Tammemäe.

Ka teiste korraldajate sõnul kulges kõik hästi ning vastuvõtul käinud rahvas oli ülirahul. Peamiselt tõid patsiendid välja just sõbralikku vastuvõttu, naeratavaid ja lahkeid inimesi ning head ja sujuvat korraldust.

Üks tervisekontrollis käinutest kiitis sõbralikke arste ning lisas, et selline soe vastuvõtt peletab igasugused hirmud ning julgustab edaspidi tihedamini naistearstil käima. Lisaks toodi välja, et sarnaseid tervisekontrollipäevi võiksid korraldada ka teised eriarstid.

Idee eestvedaja Lee Tammemäe sõnul oli tegu arstide vabatahtliku algatusega, mille eesmärgiks julgustada oma tervist kontrollima ka neid naisi, kes muidu arsti juurde ei kipu. 

Säärase aktsiooniga soovitakse näidata vastutustundlikkust ja juhtida tähelepanu asjaolule, et ka väiksemate tervisemurede korral peab arsti juurde pääsemine olema võimalikult kiire.

"Väikesest murest võib ajapikku saada raske haigus. Tervisekontrolli eesmärk on just haiguste võimalikult varajane avastamine. See loob eelduse edukaks raviks ja ka ühiskonna jaoks on nii kulud väiksemad," rõhutas doktor Tammemäe ennetustöö tähtsust.

Äripäev
29. March 2017, 13:04

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi